Szybkie gofry proteinowe FIT

W weekend miałam ogromną przyjemność uczestniczyć w festiwalu dla twórców blogowych – See Bloggers w Gdyni, gdzie brałam udział w wielu wspaniałych warsztatach kulinarnych, licznych prelekcjach oraz gdzie poznałam masę ciekawych i inspirujących mnie ludzi. Byłam uczestniczką już po raz trzeci, lecz nadal jest to dla mnie festiwal, gdzie wiele można się nauczyć. Niestety wszystko, co dobre, szybko się kończy i na kolejną edycją muszę czekać kolejny rok. Z tego miejsca, chciałabym gorąco pozdrowić tych, z którymi tak świetnie bawiłam się na tej imprezie oraz tych, z którymi jeszcze nie udało mi się zapoznać :).
Dzisiaj, mimo nieidealnej pogody za oknem, chcę podzielić się z Wami przepysznym przepisem na szybkie, letnie gofry proteinowe, które mogą stanowić znakomitą przekąskę. Do ich wykonania potrzebujemy jedynie gofrownicy i rewelacyjnej odżywki białkowej o naszym ulubionym smaku.

Składniki:
– 200ml mleka
– 150g mąki orkiszowej/żytniej/pszennej
– 30g odżywki białkowej (u mnie o smaku ciasteczkowym)
– 2 łyżki oleju
– 1 jajko
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Dodatkowo:
– bita śmietana
– ulubione owoce
– cukier puder/ksylitol w pudrze

Wszystkie składniki dokładnie ze sobą miksujemy tak, by nie powstały grudki. Gofrownicę delikatnie natłuszczamy i rozgrzewamy. Ciasto wylewamy na rozgrzaną gofrownicę i pieczemy na lekki, złoty kolor. Dekorujemy.
Smacznego!



Łakocie z domowego zacisza

Powiedz NIE dla cukru!

10 Replies to “Szybkie gofry proteinowe FIT”

  1. Naprawdę rewelacja!
    Dawno nie widziałam czegoś równie apetycznego.
    Są idealne 🙂
    Pozdrawiam serdecznie 🙂

  2. Dziękuję za udział w akcji kulinarnej 🙂
    Przepis super, na pewno ktoś się skusi na ten gofry!! Zapraszam do zamieszczenia kolejnych przepisów :)
    https://zdrowoipysznienatalerzubykatarzynka.blogspot.com/

  3. Pyszności! Dawno nie jadłam gofrów 🙂

  4. Pyszności, dawno nie jadłam gofrów 🙂

  5. Wlasnie zrobilem sa bardzo dobre polecam 🙂

  6. Ale dobre! Zrobiłam na mące pszennej, nie miałam innej. Bardzo szybki przepis na bardzo smaczne gofry. Chrupiące, naprawdę świetne. Dziękuję za przepis 🙂

    1. Bardzo się cieszę! Na zdrówko 😀

  7. Zrobiłam i jestem mega zadowolona. Wyszło 6 sztuk mega puchate delikatne. Dziękuję za przepis.

  8. witam,
    czy można użyć jakieś innej mąki bg (pomijaj ac gryczaną, ryżową i kukurydzianą?? – totalnir zabronione). Może owsiana, kokosowa, jaglana, z chia, z quinoi, z amarantusa, z sorgo??
    Niestety jestem na diecei i szukam alternatywy na przepisy dostosowane pod moją dietę (a nie jest to łatwe). Będę wdzięczna za odpowiedź 🙂

    ps. na Twoim blogu znalazałm wiele ciekawych przepisów w 95% dostosowanych pod moją dietę a to niezły wynik 🙂 gdy na coś się zdecyduje z pewnością zostawię komentarz, Pozdrawiam

    1. Hej! Śmiało możesz użyć owsianej, wtedy smakiem i konsystencją będą najbardziej zbliżone do oryginału 🙂
      Bardzo mnie to cieszy! W razie pytań, śmiało pisz! 🙂 Będę czekać też na komentarze jak się udało! :))
      Pozdrawiam!

Dodaj komentarz