• Desery
  • Pudding orkiszowy z gruszką i bananem FIT

    Pozostawanie w domu sprzyja gotowaniu, podjadaniu i kupowaniu na zapas nie tylko tych zdrowych produktów, ale również słodyczy, słonych przekąsek, czy gotowych dań. Nie mówię kategorycznego nie, ale pamiętajcie – wszystko z umiarem! Dlatego dziś, chciałabym zaproponować Wam świetny przepis na zdrowy i szybki deser, który genialnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. […]

  • Pieczywo
  • Bułeczki drożdżowe pełne kapusty z grzybami

    Paszteciki pasztecikami, ale co powiecie na bułeczki drożdżowe z kapustą i grzybami? Ja mówię głośne TAK! Z racji tego, że z pasztecików najbardziej lubię farsz, postanowiłam stworzyć przepis, który będzie zawierał więcej farszu, a mniej ciasta. Tym sposobem powstały najlepsze na świecie bułeczki pełne kapusty z grzybami. Spora ilość farszu, chrupiąca skórka i miękki środek… […]

  • Bezglutenowe
  • Sałatka wiosenna z jajkami przepiórczymi FIT

    Od paru dni za oknem piękna wiosna, więc niech zagości ona również na naszych talerzach. Jak wiosna – to niech będzie duuuużo zielonego. Bazą każdej sałatki może być sałata lodowa, rzymska, roszponka, rukola, a najlepiej to, co smakuje nam najbardziej. Do zielonej bazy dodajmy ogórka, rzodkiewkę, czy inne warzywa, które mamy w lodówce, do tego […]

  • Ciasta
  • Ciasto a’la marcepan z orzechów włoskich na waflu

    Dawno nie było nic słodkiego, dlatego wychodzę do Was z przepisem na niesamowicie smaczne ciasto z orzechów włoskich na waflu. Jeżeli uwielbiacie orzechy włoskie to ciasto jest dla Was! Ich aromat czuć w każdym kęsie ciasta, które konsystencją przypomina mój ukochany marcepan. Z podstawowych składników otrzymujemy wspaniały, nietypowy deser w zaledwie 35-40 minut. Przepis na […]

  • Na imprezę
  • Koreczki z pomidorków, mozzarelli i bazylii

    Pisząc ten post np. miesiąc temu, napisałabym, że dzisiejszy przepis idealnie sprawdzi się podczas weekendowej imprezki, czy przyjęcia. Jednak w obecnej sytuacji powiem, że dzisiejszy przepis świetnie sprawdzi się podczas wieczornego seansu filmowego w domu, czy podczas serialowego maratonu z Netflix’em. W kuchni uwielbiam prostotę, dlatego podrzucam Wam błyskawiczny i niesamowicie smaczny przepis na zdrową […]

  • Obiady
  • Kotlety sojowe bezglutenowe FIT

    Przyznam szczerze, że przygotowując je po raz pierwszy, byłam do nich sceptycznie nastawiona. Natomiast po ich spróbowaniu uważam, ze to jedne z lepszych kotletów nie-mięsnych jakie jadłam w życiu! 🙂 Bardzo proste w przygotowaniu, lekko słodkie i idealne do burgerów. W dodatku bez glutenu i bez laktozy, mniam! Spróbujcie 🙂 Składniki na 12 kotletów:– 190-200g […]

  • Kluski/pierogi/kopytka
  • Kluski leniwe bezglutenowe

    Kopytka i kluski leniwe to moje ulubione smaki dzieciństwa. Zajadałam je z masłem i cukrem, ze śmietaną, jogurtem, czy mięsnymi, gęstymi sosami. Na każdy mój przyjazd do dziadków moja babcia szykowała mi solidną ich porcję. Teraz jednak, kiedy przyjdzie mi ochota przygotowuję je sama w domu. Czasem w wersji z glutenem, dzisiaj jednak bez niego. […]

  • Pasty na kanapkę
  • Pasta śniadaniowa – smalec z białej fasoli FIT

    Dosyć ciekawy wydaje się fakt, że nie przepadam za tradycyjnym smalcem. Nie pałam miłością do pajdy chleba ze smalcem i ogórkiem. Ba, nawet mnie do niej nie ciągnie. Za to smalczyk z białej fasoli uwielbiam i mogłabym wyjadać go łyżeczką prosto z miseczki. Wykonanie takiej pasty jest niezwykle proste. Ponadto, w obecnej sytuacji uważam, że […]