Dzisiejszy przepis to absolutny HIT! Uwierzcie mi, że nie ma chyba prostszego, szybszego i równie zdrowego dania. Ten przepis składa się z zaledwie 3 składników! Czas przygotowania uzależniony jest od czasu gotowania makaronu, ale u mnie trwało maksymalnie 10 minut wliczając czas zagotowania wody. Przepis ten sprawdzi się z prawie wszystkimi owocami, więc jest świetną propozycją na „awaryjny” posiłek, kiedy nie mamy za dużo czasu na gotowanie. Cóż więcej pisać? Po prostu tego spróbujcie! 🙂
Przepis na 3 porcje, jedna to ok. 344kcal, B: 17,6g, T: 2,7g, W: 59,4g.
Składniki:
– 250g borówek
– 225g makaronu pełnoziarnistego (lub bezglutenowego)
– 150g skyru waniliowego
Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Borówki blendujemy ze skyrem na gładki sos. Ugotowany makaron mieszamy z sosem. Całość możemy udekorować borówkami, skyrem i listkami mięty.
Smacznego!
Na Thermomix:
1. Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Borówki miksujemy ze skyrem na gładki sos 1 min/obr. 4-10, stopniowo zwiększając obroty.
3. Ugotowany makaron mieszamy z sosem. Całość możemy udekorować borówkami, skyrem i listkami mięty.
Smacznego!
Nie pamiętam kiedy jadłam makaron na słodko. Oj skusiłaś mnie 🙂
Dobre dobre 😀 ale u mnie nie wyszedł taki piękny fioletowy sos :/
Pycha warto spróbować
Może borówki były słabiej rozdrobnione? :)))