Dzisiaj jest chyba jeszcze cieplej niż wczorajszego dnia! Co robicie w taką pogodę? Ja dzisiaj wybrałam się na spacer Sopot-Gdańsk-Sopot z mrożoną kawą w ręku, by móc rozkoszować się promieniami letniego słońca. Żałuję jednak, że nie miałam na sobie bikini, bo miałam ogromną chęć dodatkowo schłodzić się w morzu. A czy spełniliście dziś swój obywatelski obowiązek? Ja swój głos oddałam i mam przeczucie, że w końcu uda się nam odzyskać naszą Polskę! 🙂
Dzisiaj przepis banalnie prosty, gdyż tak naprawdę musimy przygotować tylko owsiany spód. Nadzienie stanowią skyry, które bez problemu dostaniecie w każdej sieciówce, do tego ulubione owoce i voilà pyszne ciasto schładzamy i podajemy. Do przygotowania ciasta możecie użyć skyry każdego smaku, a mogą również pozostać same o smaku naturalnym. Przepis na 10-12 porcji. Przy podziale na 10, jedna to około 327kcal, B: 13,1g, T: 14,5g, W: 38,6g.
Składniki na spód o śr. 25 cm:
– 200g płatków owsianych
– 3 banany
– 100g mielonych migdałów
– 50g wiórków kokosowych
– 50g oleju kokosowego
– 45g miodu
Dodatkowo:
– 300g borówek
– 300g skyru naturalnego
– 300g skyru malinowego
– 150g skyru jagodowego
SPÓD: Płatki owsiane możemy zmielić, ale również możemy pozostawić całe. Banany rozgniatamy, olej roztapiamy. Wszystkie składniki na spód dokładnie ze sobą mieszamy, całością wykładamy boki i dno natłuszczonej uprzednio formy. Wkładamy do piekarnika nastawionego na 180 stopni i pieczemy około 18 minut, studzimy.
NADZIENIE: Skyry dokładnie ze sobą łączymy i wykładamy na ostudzony spód. Na wierzchu układamy borówki i schładzamy w lodówce co najmniej 30 minut.
Smacznego!
Jejj tarta prezentuje się na prawdę pysznie. Świetny przepis. 🙂
to jest najlepsza tarta na świecie. Dziękuję za ten przepis. Robię co tydzień 🙂
to jest najlepsza tarta na świecie! Dziękuję 🙂 Robię co tydzień 😉