Wegetariańskie burgery z halloumi i awokado FIT

Przyznam szczerze, że dzisiaj prezentowany burger jest jednym z najlepszych, jakiego miałam okazję w życiu jeść. Staram się spożywać mięso jak najrzadziej, dlatego wegetariański burger jest świetną alternatywą dla zwykłego, mięsnego jego odpowiednika. Jego przygotowanie wydaje mi się jeszcze prostsze niż oryginału, a w smaku może śmiało z nim konkurować. Nie czekajcie dłużej, koniecznie go przyrządźcie jak najszybciej! Jeden burger ze wszystkimi dodatkami to około 502kcal, B: 21,8g, T: 21,6g, W: 53,6g.

Składniki na 4 porcje:
– 4 bułki – najlepiej domowe
– 1 opakowanie sera Halloumi
– 2 garście rukoli
– 1 awokado
– 1 pomidor
– 1/2 papryki
– 1/2 czerwonej cebuli
Składniki na sos:
– 75g skyru naturalnego
– 2-3 łyżeczki ketchupu
– 1 łyżeczka majonezu

Ser, awokado, pomidora, paprykę i cebulę kroimy w plastry. Bułki kroimy na połówki. Bułki, pomidora i ser kładziemy na kilka minut na grillu, by bułki były chrupiące, a ser miękki. Mieszamy składniki na sos. Bułkę z obu stron smarujemy sosem, a na dolnej części kładziemy rukolę, pomidora, cebulę, ser oraz paski awokado, przykrywamy górną bułką i podajemy.
Smacznego!

2 Replies to “Wegetariańskie burgery z halloumi i awokado FIT”

  1. Hej 🙂 Ile kcal ma jeden burger?

    1. Hej! Jeden burger ze wszystkimi dodatkami to około 502kcal, B: 21,8g, T: 21,6g, W: 53,6g. 😀

Dodaj komentarz