Jestem wielbicielką wszelkich śniadaniowych past. Gdy wstaję wcześnie rano do pracy lub na uczelnię to nie lubię kombinować w kuchni. Wolę dużej pospać, kosztem wybitnego śniadania. Zazwyczaj przygotowuję sobie omlety, czy sadzone jajka. Jednak bardzo często sięgam też po domowe pasty śniadaniowe, które starczają na parę dni. Wtedy wystarczy chwycić za chrupkie pieczywo, czy ukroić sobie kromki chleba i śniadanie gotowe. Dlatego dziś mam dla Was przepis na błyskawiczną, a zarazem bardzo smaczną pastę z wędzonej makreli z twarogiem. Mniam! Kaloryczność dla całej pasty (8-10 porcji) to około: 620kcal, B: 64,3g, T: 34,4g, W: 10,3g.
Składniki:
– 1 wędzona makrela
– 200g twarogu półtłustego
– 2 łyżki skyr’a naturalnego
– 2 łyżki szczypiorku
– sól, pieprz
Makrelę oczyszczamy ze skóry i ości, a następnie mieszamy z twarogiem i skyrem. Dodajemy drobno posiekany szczypiorek, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Podajemy np. ze świeżymi kiełkami.
Smacznego!
uwielbiam takie jedzenie :))