Nie masz pomysłu na śniadanie? Znudziły Ci się szynka, ser, czy standardowe pasty kanapkowe? Dziś mam dla Was coś wspaniałego! Jeżeli lubicie serki topione, ale przeraża Was skład serków, które można dostać w markecie ten przepis jest dla Was. Osobiście nie jestem wielką fanką tych serków, ale tego domowego nie jestem w stanie odmówić. Ja proponuję wykonać ten serek ze szczypiorkiem, ale równie dobrze możecie dodać inne zioła, drobno pokrojoną szynkę, paprykę, czosnek lub inne ulubione dodatki. Nie zwlekajcie i spróbujcie już dziś! 🙂
Składniki:
– 250g twarogu wędzonego
– 1 jajko
– 1/2 pęczka szczypiorku
– 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
– sól wędzona do smaku
Wszystkie składniki prócz szczypiorku blendujemy na gładko. Całość przekładamy do rondelka i podgrzewamy na małym ogniu, ciągle mieszając. Gdy ser zrobi się płynny i lejący przekładamy go do miseczki, mieszamy z posiekanym szczypiorkiem i czekamy parę godzin, aż zastygnie.
Smacznego!
Wygląda niezwykle smakowicie 😉