Wrapy gryczane z ricottą, pesto i warzywami

Dawno mnie tutaj nie było! Tak przy weekendzie, chciałabym podzielić się z Wami przepisem na wspaniałą imprezową przekąskę, ale również pyszny, bezmięsny obiad lub drugie śniadanie. Uwielbiam takie przepisy, gdzie mogę „wyczyścić” lodówkę z resztek, więc mam nadzieję, że ten przepis również Wam pozwoli oczyścić własne lodówki. Wystarczą nasmażone naleśniki, smarowidło i kilka warzyw, a powstaje smaczne i pożywne danie. Spróbujcie!

Składniki:
– 8 naleśników gryczanych
– 250g ricotty/serka śmietankowego/twarożku domowego
– 4-8 łyżek pesto z bazylii
– 2 garści szpinaku
– 3 ogórki gruntowe
– 1 cukinia
– 1 marchewka
– 1 papryka czerwona
– sól, pieprz

Smażymy naleśniki. Cukinię i marchewkę kroimy na cienkie paski julienne i chwilę dusimy w rondelku. Paprykę i ogórki kroimy w słupki. Naleśniki smarujemy ricottą i pesto. Na każdym naleśniku układamy szpinak, paprykę z ogórkiem, ostudzoną cukinię i marchewkę, doprawiamy, składamy jak krokieta i kroimy na pół.
Smacznego!

Dodaj komentarz