Wegetariańskie burgery z halloumi i awokado FIT

Przyznam szczerze, że dzisiaj prezentowany burger jest jednym z najlepszych, jakiego miałam okazję w życiu jeść. Staram się spożywać mięso jak najrzadziej, dlatego wegetariański burger jest świetną alternatywą dla zwykłego, mięsnego jego odpowiednika. Jego przygotowanie wydaje mi się jeszcze prostsze niż oryginału, a w smaku może śmiało z nim konkurować. Nie czekajcie dłużej, koniecznie go przyrządźcie jak najszybciej!

Składniki na 4 porcje:
– 4 bułki – najlepiej domowe
– 1 opakowanie sera Halloumi
– 2 garście rukoli
– 1 awokado
– 1 pomidor
– 1/2 papryki
– 1/2 czerwonej cebuli
Składniki na sos:
– 75g skyru naturalnego
– 2-3 łyżeczki ketchupu
– 1 łyżeczka majonezu

Ser, awokado, pomidora, paprykę i cebulę kroimy w plastry. Bułki kroimy na połówki. Bułki, pomidora i ser kładziemy na kilka minut na grillu, by bułki były chrupiące, a ser miękki. Mieszamy składniki na sos. Bułkę z obu stron smarujemy sosem, a na dolnej części kładziemy rukolę, pomidora, cebulę, ser oraz paski awokado, przykrywamy górną bułką i podajemy.
Smacznego!

Dodaj komentarz