• Ciasta
  • Orkiszowe ciasto z brzoskwiniami FIT

    Idealne ciasto stworzone dla osób, które lubią zdrowe słodkości i brzoskwinie. Sycące, zdrowe i bardzo pyszne ciasto, które wykona każdy! Nie wymagające dużo pracy i proste w wykonaniu. Najlepiej smakuje do szklanki maślanki lub kefiru. Ponadto zalewę z odsączonych brzoskwiń można wykorzystać do przygotowania rewelacyjnej lemoniady brzoskwiniowej! Nic się nie zmarnuje! Czego chcieć więcej? 🙂 […]

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe ciasto ze śliwkami FIT

    Ze smutkiem przyznaję, że wakacje powoli dobiegają końca. Czas wracać do trybu pracy, szkoły i badań naukowych. Czas zacząć zbierać materiały i pisać kolejną pracę dyplomową. Wakacje, mimo braku pogody, faktycznie pozwoliły mi odetchnąć, wypocząć i docenić czas, który ucieka bardzo szybko, gdy ma się na głowie tak wiele obowiązków. Tegoroczne wakacje pozwoliły mi poznać […]

  • Ciasta
  • Razowe ciasto marchewkowe z solonym masłem orzechowym i popcornem

    Ponownie, po niedługiej przerwie.. wracam do Was ze znakomitym przepisem! Uwierzcie mi, nie ma nic lepszego niż połączenie solonego masła orzechowego i słonego popcornu! Taki duet, wielu z Was, może dziwić, ale zapewniam.. będziecie pozytywnie zaskoczeni. Ponadto, taki zastaw idealnie komponuje się ze wspaniałym ciastem marchewkowym w wersji razowej. Spróbujcie, a nie pożałujecie! Składniki na […]

  • Ciasta
  • Najlepsze owsiane ciasto z jabłkami bez tłuszczu

    Trochę mnie tutaj nie było.. wiele zaliczeń, egzaminów i innych obowiązków, zmusiło mnie do małej przerwy. Całe szczęście połowa już za mną, wszystko zdane i teraz będzie już tylko z górki. W związku z tym, że chyba najgorsze już za mną, a dzisiaj mam zamiar świętować, chciałabym podzielić się z Wami NAJLEPSZYM przepisem na ciasto […]

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe ciasto marchewkowe z kokosem bez mąki

    Ostatnio nie było u mnie na blogu przepisu na ciasto.. tak więc, czas na coś słodkiego, a zarazem pysznego! Dzisiaj chciałabym zaproponować Wam kolejny przepis na ciasto marchewkowe, lecz tym razem bez mąki i z dodatkiem kokosa. Ciasto jest pyszne, mocno marchewkowe i oczywiście zdrowe! Kiedyś już publikowałam podstawowy przepis na ciasto marchewkowe z użyciem […]

  • Bezglutenowe
  • Wilgotny placek dyniowy z jabłkami bez tłuszczu

    Nasza wspaniała dynia powoli znika ze sklepów, więc trzeba ją wykorzystać, póki jeszcze czas. Ostatnio były muffinki, zupy, dania obiadowe z jej użyciem, więc czas na ciasto! Przed Wami placek dyniowy z jabłkami, pyszny, zdrowy, wilgotny wypiek z nutą orzechów włoskich, na bazie mąki owsianej bez dodatku tłuszczu. Czy może być coś lepszego? Jest to […]

  • Ciasta
  • Ciasto migdałowe z jabłkami FIT

    Z racji dzisiejszego Święta Wszystkich Zmarłych, większość z nas spędza czas z rodziną, bliskimi. Zadbajmy więc, aby ten czas wykorzystać jak najlepiej. Na rodzinnych obiadach na pewno pojawią się wyśmienite dania, desery i ciasta, które nie będą ubogie w kalorie. Stąd chciałabym zaproponować Wam kolejną odsłonę ciasta FIT, tym razem z migdałami i jabłkami. Zdrowe, […]

  • Kaloryczne grzeszki
  • Kajmakowy banoffee pie

    Z racji tego, że wczoraj był 30 września, czyli Dzień Chłopaka, stwierdziłam, że oprócz prezentu, muszę przyrządzić coś słodkiego mojemu łakomczuszkowi. Mój mężczyzna uwielbia banany, kajmak i bitą śmietanę, więc nie mogłam zrobić nic innego niż Banoffee Pie. Robiłam je już nie raz i jego przygotowanie za zabiera dużo czasu. Jest świetną alternatywą, kiedy przyjeżdżają […]

  • Ciasta
  • Bezglutenowy sernik z bezową pianką LIGHT

    Mój mężczyzna przywitał mnie pysznym śniadankiem z bukietem róż, czy można lepiej rozpocząć dzień? Z okazji dzisiejszych, moich 22. urodzin, nie mogę wstawić przepisu na nic innego niż ciasto! Ciasto, które było pieczone tej nocy, delikatne, rozpływające się w ustach i odchudzone najbardziej, jak się tylko dało. Spód wykonany z mąk bezglutenowych, całość słodzona ksylitolem, […]

  • Ciasta
  • Jagielnik – sernik z kaszy jaglanej z mrożonymi owocami

    Serniki, jagielniki, tofurniki oraz wszystkie inne odmiany prawdziwego sernika mogłabym jeść na okrągło! Dlaczego? Nie jestem zwolenniczką ciężkich, przesłodzonych kremów na bazie masła, śmietanki, czy mascarpone, którymi zazwyczaj faszerowane są ciasta z mąki pszennej przemiału wyciągowego i kilogramów cukru. Owszem, od czasu do czasu chętnie skuszę się na maleńki kawałeczek takiego ciasta – bomby kalorycznej, […]