Błyskawiczna pasta jajeczna ze szczypiorkiem


Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, a większość z nas już zastanawia się nad tym, co przygotować na świąteczny stół. Z racji tego, że ostatnio cierpię na deficyt czasu i przypuszczam, że większość z Was też ma go za mało – chciałabym przedstawić Wam błyskawiczny przepis na pastę jajeczną. Świetnie sprawdzi się ona na wielkanocnym stole jak i na śniadanie każdego innego dnia. Do dzieła! 🙂

Składniki:
5-6 jajek ugotowanych na twardo
– 1 mała cebula
– 2 łyżki majonezu (lub 1 łyżka majonezu + 1 łyżka jogurtu naturalnego)
– 3 łyżki szczypiorku
– 2 łyżeczki musztardy
– sól, pieprz

Cebulkę i szczypiorek drobno siekamy. Do misy blendera wkładamy wszystkie składniki i miksujemy na tak gładko, jak najbardziej lubimy.
Smacznego!


 

 

1 Komentarz

  1. Kama napisał: Odpowiedz

    Uwielbiam pasty jajeczne 🙂 Jeszcze na kanapkę dodaję pomidora i jest pycha!

Dodaj komentarz