Przygotowanie sałatki, którą można wziąć ze sobą do pracy, czy szkoły, bez konieczności jej podgrzewania wydaje się być najlepszym pomysłem jako danie do lunchbox’a. Sałatki makaronowe są bardzo sycące i niezwykle proste w przygotowaniu. W dodatku potrzebujemy jedynie podstawowych składników, które najczęściej mamy w lodówce. Spróbujcie!
Składniki na 4-6 porcji:
– 300-350g makaronu fusilli
– 100g szynki „bez E”
– 1 czerwona papryka
– 1 zielona papryka
– 1 żółta papryka
– 4-6 łyżek jogurtu greckiego
– pół pęczka natki pietruszki
– sól, pieprz
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Szynkę i papryki kroimy w kosteczkę. Natkę drobno siekamy. Ostudzony makaron łączymy z pozostałymi składnikami i schładzamy.
Smacznego!