Szybki kakaowy krem z tofu i nerkowców

Lubię szybkie i proste przepisy na smaczne rzeczy. Mam nadzieję, że Wy również, dlatego chciałabym przedstawić Wam przepis na czekoladowy krem z tofu i nerkowców. Świetnie nadaje się na kanapki, do placuszków, omletów, naleśników, wafli, gofrów czy innych, podobnych smakołyków.

Składniki:
– 200g naturalnego tofu
150ml mleka (sojowego)
garść nerkowców
– 2 łyżki kakao
1 łyżka masła orzechowego PRIMAVIKA lub domowego masła orzechowego
– 2 łyżeczki miodu

Tofu wyjmujemy z opakowania i odsączamy z nadmiaru wody. Rozdrabniamy je na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera i miksujemy do momentu uzyskania jednolitego kremu.
Smacznego!

MJ.

 

Komentarzy: 8

  1. wygląda obłędnie…dobrze że ostatnio zrobiłam spory zapas nerkowców!

    zapraszam również do siebie 😉 make-life-green.blogspot.com

  2. Ervisha napisał: Odpowiedz

    Tofu nie mogę ale krem na pewno smaczny 🙂

  3. Uwielbim takie słodkie kremy… ale połączenie kakao i nerkowców to już przesada <3

  4. Anka Sz napisał: Odpowiedz

    Ty to potrafisz ochoty narobić mniam Piękne zdjecia!

  5. Natalie napisał: Odpowiedz

    Krem z tofu kusi! Muszę się w końcu przełamać 🙂

  6. Ile można go przechowywać?

  7. W lodówce na spokojnie do 3 dni:)

  8. nie mam nerkowców, ale jutro zrobię 🙂 może coś wymyślę jeśli ich nie kupię 😛

Dodaj komentarz