Recenzja produktów VegaUp

vegaup
Żyjemy w ciągłym biegu, ciągle narzekamy na brak czasu, mamy coraz mniej okazji by gotować. Wracając z pracy, bądź szkoły zazwyczaj mamy ważniejsze rzeczy do roboty niż codzienne przyrządzanie past, pasztetów, czy innych smarowideł na kanapki. Lecz z drugiej strony lubimy zjeść kromkę chleba z czymś zdrowym i pysznym. W czym więc problem? Możemy pójść na łatwiznę i kupić gotowe smarowidła. Ułatwiając sobie życie, dokładnie czytajmy etykiety i wybierajmy produkty zdrowe, z naturalnych składników, bez sztucznych barwników, konserwantów i innych ulepszaczy. Od ilości gotowych smarowideł na półkach może nam się zakręcić w głowie, lecz tylko nieliczne są godne uwagi i naszego zdrowia. Jedną z firm, którą śmiało, z ręką na sercu, mogę Wam polecić jest firma VegaUp. W swojej ofercie mają wegańskie produkty najwyższej jakości, wykonywane z ciecierzycy BIO, które są bezglutenowe i bezlaktozowe, a zarazem pełne smaku i aromatu. Zasmakują nawet prawdziwemu mięsożercy. Firma oferuje różne smaki hummusów, pasztetów, smalczyk i paprykarz. Wszystkie nie zawierają w sobie chemii, są całkowicie zdrowe i za sprawą gładkiej konsystencji z przyjemnością rozsmarowuje się je na kanapkach.

hummus-tradycyjnyHummus tradycyjny z ciecierzycy BIO 210g
Składniki: gotowana ciecierzyca BIO (45%), woda, pasta sezamowa BIO, sok z cytryny, sól morska, czosnek, kmin rzymski, pieprz.
Wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna 823kJ/197kcal, tłuszcz 14g (w tym nasycone kw. tł. 1,5g), węglowodany 10g (w tym cukry 0,7g), błonnik 4,1g, białko 5,5g, sól 0,9g.
Opinia: Szczerze powiedziawszy, najbardziej lubię mój domowy hummus tradycyjny, który przygotowuję w domu, lecz ten daleko on niego nie obiega. Na rynku możemy znaleźć wiele hummusów, które nawet nie przypominają oryginalnego smaku. Hummus VegaUp jest naprawdę dobry i idealnie rozsmarowuje się na kanapkach.

hummus-z-cytrynaHummus cytrynowy z ciecierzycy BIO 210g
Składniki: gotowana ciecierzyca BIO (42%), woda, pasta sezamowa BIO, pieczona cytryna (5%), sok z cytryny, sól morska, czosnek, kmin rzymski, pieprz, tymianek.
Wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna 823kJ/197kcal, tłuszcz 14g (w tym nasycone kw. tł. 1,5g), węglowodany 10g (w tym cukry 0,7g), błonnik 4,1g, białko 5,5g, sól 0,9g.
Opinia: Pierwszy raz miałam okazję zjeść hummus cytrynowy i jestem pod niemałym wrażeniem! Smak cytryny jest bardzo delikatny, dzięki czemu w buzi pozostaje bardzo przyjemny cytrynowy posmak. To bardzo intrygujące połączenie warte wypróbowania.

hummus-z-oliwkamiHummus z oliwkami z ciecierzycy BIO 210g
Składniki:
gotowana cieciorka bio (40%), woda, pasta sezamowa bio, zielone oliwki (8%), sok z cytryny, czosnek, sól morska, kmin rzymski, pieprz. Zawiera śladowe ilości kwasku cytrynowego-regulator kwasowości (kwasek cytrynowy pochodzi z zalewy oliwek).
Wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna 816kJ/195kcal, tłuszcz 14g (w tym nasycone kw. tł. 1,5g), węglowodany 10g (w tym cukry 0,8g), błonnik 4,1g, białko 5,4g, sól 1,1g.
Opinia: Ta wersja smakowa najbardziej przypadła do gustu mojemu mężczyźnie. Ja niestety nie przepadam za oliwkami, a ich smak jest bardzo mocno wyczuwalny, co prawdziwym smakoszom na pewno się spodoba.

hummus-z-paprykaHummus z pikantną papryką z ciecierzycy BIO 210g
Składniki:
gotowana ciecierzyca BIO (40%), woda, pasta sezamowa BIO, pieczona papryka (10%), pomidor suszony, sok z cytryny, sól morska, czerwona papryka chili, czosnek, kmin rzymski, kolendra, pieprz.
Wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna 784kJ/188kcal, tłuszcz 13g (w tym nasycone kw. tł. 1,2g), węglowodany 10g (w tym cukry 1,2g), błonnik 3,8g, białko 5g, sól 1g.
Opinia: Według mnie jeden z lepszych hummusów z całej gamy smakowej. Papryka jest wyraźnie wyczuwalna, aczkolwiek nie jest aż tak ostra, jak sugeruje nazwa.

hummus-z-pomidoramiHummus z suszonymi pomidorami z ciecierzycy BIO 210g
Składniki:
gotowana ciecierzyca BIO (40%), woda, pasta sezamowa BIO, suszone pomidory (8%), pieczone pomidory (8%), pieczona papryka, czosnek, sok z cytryny, sól morska, oregano, pieprz.
Wartość odżywcza w 100g:
wartość energetyczna 727kJ/174kcal, tłuszcz 12g (w tym nasycone kw. tł. 1,3g), węglowodany 10g (w tym cukry 1,1g), błonnik 4g, białko 5,2g, sól 0,9g.
Opinia:
Kolejny bardzo wyrazisty hummus, który należy do moich ulubionych. Na intensywny smak wpływają tu suszone i pieczone pomidory, które, moim zdaniem, są strzałem w dziesiątkę!

hummus-ze-szpinakiemHummus ze szpinakiem z ciecierzycy BIO 210g
Składniki: gotowana ciecierzycy BIO (40%), woda, szpinak (14%), pasta sezamowa BIO, sok z cytryny, czosnek, sól morska, kmin rzymski, pieprz.
Wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna 727kJ/174kcal, tłuszcz 12g (w tym nasycone kw. tł. 1,3g), węglowodany 10g (w tym cukry 1,1g), błonnik 4g, białko 5,2g, sól 0,9g.
Opinia: Kolejne połączenie, które miałam okazję spróbować pierwszy raz. Bardzo ciekawa kompozycja smakowa, warta wypróbowania.

smalczyk-weganskiSmalczyk wegański z jabłkami 210g
Składniki: gotowana biała fasola (30%) (woda, fasola, sól), gotowana ciecierzyca BIO (30%) (woda, ciecierzyca), jabłka (13%), gotowana kasza gryczana pełnoziarnista (woda, kasza gryczana),cebula, sól morska, przyprawy naturalne.
Wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna 384kJ/92kcal, tłuszcz 0,5g (w tym nasycone kw. tł. 0,1g), węglowodany 13g (w tym cukry 2,8g), błonnik 6,5g, białko 5,6g, sól 0,7g.
Opinia: W życiu jadłam już wiele różnych smalczyków wegańskich i ten jest równie pyszny! Jest to świetna alternatywa prawdziwego smalcu, gdyż jest kilkukrotnie mniej kaloryczna i zawiera śladowe ilości tłuszczu. Mięsożercy też powinni tego spróbować!

pasztet-wegetarianskiPasztet wegański z żurawiną 210g
Składniki: gotowana soczewica BIO (22%) (woda, soczewica), gotowana ciecierzyca BIO (22%) (woda, ciecierzyca), żurawina (6%), jabłko, cebula, gotowana kasza jaglana (woda, kasza jaglana), olej rzepakowy, sól morska, przyprawy naturalne.
Wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna 830kJ/199kcal, tłuszcz 6g (w tym nasycone kw. tł. 0,8g), węglowodany 14g (w tym cukry 8,6g), błonnik 4,5g, białko 20g, sól 1,2g.
Opinia: Bardzo smaczny wysokobiałkowy i niskotłuszczowy pasztet, który z łatwością rozsmarowuje się na kanapkach. Jego największym atutem jest dodatek żurawiny, który dodaje lekko słodkiego i nieco kwaśnego posmaczku.

Podsumowując, warto sięgnąć po produkty firmy VegaUp. Różnorodność smaków, ich skład oraz fakt, że są wykonane z najlepszej jakości składników, bez barwników, konserwantów i innych ulepszaczy dobrze świadczy o firmie, która dba o swoich konsumentów. Produkty można nabyć w wielu sklepach ze zdrową żywnością, tych stacjonarnych jak i internetowych oraz bezpośrednio u producenta.

Komentarzy: 6

  1. Megly napisał: Odpowiedz

    Hummus jadam rzadko, ale ten z suszonymi pomidorami do mnie przemawia. A smalczyk najchętniej zjadłabym z żurawiną.
    Fajnie, że tak wiele różnych produktów wegańskich jest na rynku. Jest w czym wybierać. Pozdrawiam serdecznie 🙂

  2. Ervisha napisał: Odpowiedz

    Powiem tak… hummus paprykowy również uważam za najlepszy ale ten klasyczny i ze szpinakiem również bardzo smaczny 🙂 W ogóle nie podszedł mi ten z oliwkami… smalczyk również mi nie posmakował – mój tato powiedział, że tego się jeść nie da ;/ Nie nasze smaki

  3. chętnie spróbowałabym tego hummusu ze szpinakiem. pozostałych wersji smakowych zresztą też. zachęciłaś : ) pozdrawiam ciepło!

  4. Wow, świetne składy. Ale domowy hummus zawsze będzie najlepszy:)

  5. Jud napisał: Odpowiedz

    Ile opcji! 🙂 Dla każdego coś się znajdzie.

  6. mlodakk napisał: Odpowiedz

    Uwielbiam humus ale póki co jadłam tylko ten z ciecierzycą

Dodaj komentarz