Lubię szybkie i proste przepisy na smaczne rzeczy. Mam nadzieję, że Wy również, dlatego chciałabym przedstawić Wam przepis na czekoladowy krem z tofu i nerkowców. Świetnie nadaje się na kanapki, do placuszków, omletów, naleśników, wafli, gofrów czy innych, podobnych smakołyków.
Składniki:
– 200g naturalnego tofu
– 150ml mleka (sojowego)
– garść nerkowców
– 2 łyżki kakao
– 1 łyżka masła orzechowego PRIMAVIKA lub domowego masła orzechowego
– 2 łyżeczki miodu
Tofu wyjmujemy z opakowania i odsączamy z nadmiaru wody. Rozdrabniamy je na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera i miksujemy do momentu uzyskania jednolitego kremu.
Smacznego!
MJ.
wygląda obłędnie…dobrze że ostatnio zrobiłam spory zapas nerkowców!
zapraszam również do siebie 😉 make-life-green.blogspot.com
Tofu nie mogę ale krem na pewno smaczny 🙂
Uwielbim takie słodkie kremy… ale połączenie kakao i nerkowców to już przesada <3
Ty to potrafisz ochoty narobić mniam Piękne zdjecia!
Krem z tofu kusi! Muszę się w końcu przełamać 🙂
Ile można go przechowywać?
W lodówce na spokojnie do 3 dni:)
nie mam nerkowców, ale jutro zrobię 🙂 może coś wymyślę jeśli ich nie kupię 😛