• Makarony
  • Zapiekanka mięsno-makaronowa z patelni FIT

    Chyba każdy z nas lubi szybkie i proste w wykonaniu nietypowe obiady. Dlatego dzisiaj, chciałabym zaproponować Wam rewelacyjny przepis na zapiekankę mięsno-makaronową z patelni! Bez zapiekania całości w piekarniku, bez uprzedniego gotowania makaronu, a wszystko tylko w patelni, nie brudząc innych garnków i naczyń. Jestem pewna, że zakochacie się w tym obiedzie, tak samo bardzo […]

  • Domowy FAST-FOOD
  • Żytnie tortille z łososiem i ricottą

    Rok akademicki zaczął się na dobre, stąd też już coraz mniej wolnego czasu na gotowanie i wstawianie postów. Jednakże mimo wszystko, znalazłam chwilę, by podzielić się z Wami wybitnym przepisem na obiad, przekąskę, czy pożywne śniadanie. Domowe żytnie tortille, wypełnione ricottą, łososiem, ogórkiem, sałatą i awokado to coś, co przypadnie każdemu do gustu. Wspaniałe danie! […]

  • Sałatki i surówki
  • Turecka sałatka z bulgurem i granatem

    Tureckie smaki są dość specyficzne, a zarazem niesamowite. W jednym kęsie możemy poczuć wiele różnych smaków przeplatających się ze sobą i tworzących idealną całość. Jednakże, gdybyśmy mieli jeść każdy składnik osobno, nie byłoby to dobre. Stąd uważam, że sałatka ta, to prawdziwa eksplozja smaków, gdzie łagodność bulguru idealnie przenika z ostrością cebulki i kwaskiem pochodzącym […]

  • Makarony
  • Włoskie cannelloni ze szpinakiem i ricottą

    Po wakacjach na Sycylii z przyjemnością wracam do włoskich smaków. Prostota idąca w parze z niesamowitym smakiem to coś, co bardzo lubię we włoskiej kuchni. Nie ma tam nadmiernego kombinowania, a do większości dań potrzebujemy zaledwie kilku prostych składników, które dostaniemy wszędzie. Zauważyłam ostatnio również, że włoskie „makaroniarstwo” przyjechało do Polski razem ze mną. Zaczęłam, […]

    Zdrowe strips’y jak z KFC – kurczaki w panierce FIT

    Do przygotowania strips’ów zabierałam się dość długo. Wydawało mi się, że dużo z tym roboty i byłam trochę leniwa. Ostatecznie, podjęłam się ich przygotowania i już wiem, że będą często gościć na moim stole. Przepis jest banalnie prosty, zdrowy i bardzo sycący! Wersja z piekarnika jest równie bardzo chrupiąca, jak z oleju, a o wiele […]

    Papryki faszerowane mięsem mielonym z warzywami

    Faszerowane warzywa (i pieczarki) to coś, co mogłabym jeść bardzo często! Nie wiedząc czemu, mam do nich słabość. Na moim blogu znajdziecie warzywa faszerowane aromatycznym risotto jak i pieczarki faszerowane kaszą jaglaną. Oba przepisy, wraz z dzisiejszym, koniecznie musicie wypróbować! Świetnie sprawdzają się podczas rodzinnych obiadów 🙂 Składniki na 4-5 porcji: – 700g marchewki z […]

    Zupa krem z pomidorów i papryki

    Dawno nie było tutaj zupy! Jak już kiedyś wspominałam, uwielbiam zupy-kremy. Zazwyczaj robi się je sprawnie i szybko, nie zwraca się uwagi na wielkość i sposób pokrojonych warzyw, są sycące, pięknie wyglądają, składają się z ogromnej ilości warzyw i nie potrzeba im dodatku kasz, makaronów, czy ryżu. Same plusy! Dlatego chciałabym pokazać Wam kolejny wspaniały […]