• Bezglutenowe
  • Najlepsza na odporność – sałatka warzywna z ekologiczną komosą ryżową i kalarepą (wegańska)

    Dzisiaj bardzo przyjemne zajęcia z chemii żywności minęły szybciutko. Teraz czas na obiad i na naukę, a w ramach przerwy, jako przykładny obywatel pójdę zagłosować. Wczoraj byłam zbyt leniwa i nauka leżała odłogiem, ale przyznam szczerze, że potrzebowałam takiego dnia. Po dwóch tygodniach ciężkiej pracy, odpoczynek był wskazany. Całe szczęście, następny tydzień zapowiada się dość […]

  • Bezglutenowe
  • Pieczone, dyniowe pulpeciki z ekologiczną komosą ryżową i tofu (wegańskie)

    Wybaczcie moją wczorajszą nieobecność. Byłam wielce zmęczona, a miałam zamiar się uczyć, lecz z mojej nauki nie wyszło nic konkretnego, gdyż zabrałam się do tego koło północy i 30min później poszłam spać. Dzisiaj również czeka mnie nauka, lecz znów mam lenia i postanowiłam napisać posta. Wciąż nie mogę wdrożyć się w rytm nauki, a jak […]

  • Bezglutenowe
  • Pieczona dynia faszerowana quinoa, soczewicą i szpinakiem

    Dzisiaj zajęcia miałam krótko, zleciały szybko i przyjemnie. Oj, gdyby każdy dzień na uczelni wyglądał jak ten to mogłabym studiować całe życie. Żartuję oczywiście, lecz takie zajęcia na zakończenie tygodnia to czysta przyjemność. Ten weekend, całe szczęście, mam wolny. „Całe szczęście” nie dlatego, że jestem leniem, lecz na początek przyszłego tygodnia muszę przypomnieć sobie wszystkie […]