• Bezglutenowe
  • Niskokaloryczne lody jeżynowe z 3 składników bez maszynki, śmietanki i cukru (wegańskie)

    Wszelkie papiery i dokumentacje związane z uczelniami to jakaś masakra, co drugą linijkę trzeba pisać to samo, nie wiadomo po co, w dodatku jest tego tyle, że na samą myśl odechciewa się wypełniania tych głupot.. Ale mus to mus, im szybciej wypełnię, zaniosę i oni to zaakceptują, tym szybciej będę miała to z głowy i […]

  • Bezglutenowe
  • Kokosowy tofurniczek – serniczek z tofu

    Z dnia na dzień humor coraz lepszy. Z niecierpliwością oczekuję co przyniesie kolejny dzień. Każdy następny dodaje mi wiary i nadziei. Mam nadzieję, że wkrótce będzie tak jak wcześniej. Dzisiaj chciałabym Wam zaprezentować i zaproponować mój pierwszy tofurnik, a tak naprawdę tofurniczek, gdyż jest po prostu maleńki. To moje pierwsze dzieło-danie jakie przygotowałam z tofu. […]

  • Bezglutenowe
  • Kosteczki z sezamu i wiórków kokosowych

    Takie lajtowe dni jak dziś, mogłabym mieć codziennie! Przychodzę na uczelnię, pierwsze zajęcia – relaksacja. Wyspać się można, zrelaksować. Coś pięknego. Później tylko 45 minut ćwiczeń i do domku. A teraz? Całe popołudnie wolne, ugotować coś można i się pouczyć, nie siedząc po nocach. 🙂 Dzisiaj propozycja na szybciutkie „ciasteczka” z produktów, które akurat miałam […]

  • Bezglutenowe
  • Kokosowy pudding z nasionami chia i mango

    Dzisiaj przedstawiam Wam banalny w wykonaniu, ale nietuzinkowy w smaku deser – Pudding z nasionami Chia tzw. szałwią hiszpańską. Dostarczają ogrom składników odżywczych, a zawierają mało kalorii. Są obfite w błonnik, kwasy tłuszczowe Omega-3, białko i różne mikroelementy. A to klasyfikuje je, jako jedno z najlepszych źródeł bardzo ważnych składników odżywczych, biorąc pod uwagę stosunek […]