• Ciasta
  • Wilgotny placek dyniowy przekładany czekoladowym kremem daktylowym (wegański)

    Dziś świeci takie piękne słoneczko, aż buzia się śmieje! Właśnie zastanawiam się, co by zrobić dzisiaj na obiad i nie mam do końca pomysłu. Mam pełno składników, ale jeszcze nie wiem, co z nich wyczarować. Może pod koniec pisania dzisiejszego przepisu odzyskam wenę? A jak nie, to zacznę tworzyć i zobaczymy rezultaty. Bardzo często takie […]

  • Bezglutenowe
  • Zdrowa i niskokaloryczna „nutella” z daktyli

    Wczoraj, wraz ze znajomymi z roku świętowaliśmy moje urodziny. Przygotowałam przekąski, ciasteczka z drażetkami (podzielę się z Wami przepisami w najbliższym czasie), tartę z białą czekoladą i tartę na spodzie z ciasteczek HIT z kremem śmietankowo-kajmakowym. Mam nadzieję, że nikt nie kłamał i wszystkim naprawdę bardzo smakowało. Dawno tak dobrze się nie bawiłam i wkrótce […]

  • Bezglutenowe
  • Kakaowy tofurnik z malinową żelką – serniczek z tofu (wegański)

    Zapowiada się kolejny leniwy dzień, pogoda znów nie pozwala na efektywne spędzenie czasu poza domem.. Nie lubię, nie rozumiem i nie chcę takich dni. Niestety będzie ich więcej, powoli zbliżamy się do zimy.. Swoją drogą zima to znienawidzona przeze mnie pora roku, lubię ją jedynie, kiedy jeżdżę na narty. Wtedy liczy się tylko jak największa […]

  • Bezglutenowe
  • Kosteczki z sezamu i wiórków kokosowych

    Takie lajtowe dni jak dziś, mogłabym mieć codziennie! Przychodzę na uczelnię, pierwsze zajęcia – relaksacja. Wyspać się można, zrelaksować. Coś pięknego. Później tylko 45 minut ćwiczeń i do domku. A teraz? Całe popołudnie wolne, ugotować coś można i się pouczyć, nie siedząc po nocach. 🙂 Dzisiaj propozycja na szybciutkie „ciasteczka” z produktów, które akurat miałam […]