• Pieczywo
  • Żytnie bułki do burgerów z oregano

    Z tego przepisu na bułki korzystam bardzo często, nie tylko podczas przygotowywania domowych burgerów. Jest względnie szybki w przygotowaniu, więc idealnie sprawdzi się na poranne pieczenie pieczywa do późnego śniadanka. Bułki wychodzą tak pyszne, że śmiało możecie wykonać je od razu z podwójnej ilości składników 🙂Przy podziale na 7 bułek, jedna to ok. 203kcal, B: […]

  • Placki i naleśniki
  • Naleśniki wegańskie bez jajek z 3 składników

    Wiem, że wielu moich obserwatorów jest na diecie wegańskiej, więc dziś uśmiecham się właśnie do nich. Natomiast wiem też, że czasem u osób będących na diecie standardowej nadchodzi taki dzień, gdy zabraknie w domu jajek. Jest mleko, jest mąka, ale mamy ochotę na naleśniki. Sięgnijmy więc po przepis na wegańskie naleśniki, który jest równie pyszny. […]

  • Obiady
  • Potrawka z kurczakiem i kapustą pekińską

    Dziś mamy kolejny dzień czerwca, a ja pytam – kiedy to minęło? Czas biegnie jak szalony i mam wrażenie, że ciągle nabiera prędkości, szok! Skoro tak pędzi to czas wykorzystać to co daje nam natura, dlatego dzisiaj mam dla Was wspaniałą potrawkę z kurczakiem. W lodówce zalegała mi połowa kapusty pekińskiej (po wykorzystaniu jej drugiej […]

  • Placki na słono
  • Placki z cukinii i ziemniaków FIT

    Placki z cukinii i placki z ziemniaków uwielbiam, więc dlaczego nie połączyć obu przepisów i nie stworzyć placków z cukinii i ziemniaków? Pomysł genialny, a smak jeszcze lepszy! Takie danie świetnie sprawdzi się jako przekąska do szkoły, czy pracy, a nawet jako obiad. Dzięki dodaniu płatków owsianych placki stają się jeszcze bardziej sycące i dość […]

  • Śniadanie
  • Jajka zapiekane w awokado FIT

    Dzisiejszy przepis to niecodzienna alternatywa dla śniadania z wykorzystaniem jajek. Osobiście jestem zwolenniczką śniadań na słono, więc zazwyczaj rankami na stole pojawiają się właśnie jajka. Uwielbiam jajecznice, jajka na twardo, na miękko, sadzone, ale jajka zapiekane w kokilkach lub w awokado to po prostu śniadanie mistrzów. Kiedy z rana nigdzie się nie spieszę to pozwalam […]

  • Szybki obiad
  • Pęczotto z porem i pieczarkami FIT

    Brak pomysłu na obiad? Już go masz! Pęczotto czyli kasza pęczak przygotowana na wzór risotto z porem, mięsem z indyka i pieczarkami to idealna propozycja na proste i sycące danie. Minimum składników, a maksimum smaku to zasada, którą w kuchni lubię najbardziej. Przepis jest idealny nawet dla najbardziej opornych kulinarnie osób. Składniki do wykonania tego […]

  • Mięso i ryby
  • Duszony schab z porem w sosie koperkowym z ziemniakami jak z ogniska

    Dzisiejszy przepis idealnie sprawdzi się na weekendowy obiad, kiedy mamy więcej czasu na jego przygotowanie. Składa się z kilku podstawowych składników, które bez problemu dostaniemy w każdym sklepie. Co ciekawe, z tym daniem jest tak jak z rosołem – im dłużej się robi, tym lepiej smakuje. W tym przypadku wraz z długością duszenia, mięso staje […]

  • Sałatki i surówki
  • Surówka z młodej kapusty na bogato

    Cóż więcej mówić… surówka z młodej kapusty to absolutny MUST EAT każdego lata. Dziś jednak przedstawiam Wam przepis na bogato, gdyż użyłam do niej papryki i rzodkiewki. Uwielbiam wykorzystywać młodą kapustę w kuchni. W szczególności do takich surówek, do duszonej jej wersji, czy do gołąbków. Młodą kapustą i młodymi ziemniaczkami objadam się latem na „zapas”, […]

  • Wegańskie
  • Wegańskie gofry z 3 składników FIT

    Z czym kojarzy Wam się lato, wakacje i morze? Może z goframi? Jeśli tak, to mam dla Was genialny przepis! Jestem pewna, że nigdzie nie znajdziecie prostszego przepisu, który może być wegański, a jeśli znajdziecie bezglutenowe płatki owsiane to również bezglutenowy. Mimo swej prostoty gofry te są niezwykle sycące, więc śmiało mogą stanowić samodzielny posiłek. […]